Иладж гхи – декокция/инфузия чрез варене/отвара/мацерат на пресни корени куркума и джинджифил, допълнена със сушени зърна черен пипер за едно подсилено противовъзпалителното и антибактериално, пречистващото и подмладяващо действие. Това специално гхи е известно в Аюрведа като „златно гхи“ и е аналог на „златното мляко“, където се търси подобряване усвояемостта на куркумина, чрез неговата мастна разтворимост. Употребата на Иладж гхи освен в оздравителни практики може да се разшири с намазване на филия, добавяне в чай или смути, за овкусяване на варива и печива, за сотиране и пържене (висока точка на задимяване - до 250°C). „Иладж“ на хинди означава лек, а българският ѝ аналог е думата „илач“.
Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност